Geert ter Steeg voorzitter Stichting Cultuurhuis Casa Cadanza

De heer Geert ter Steeg gaat aan de slag als voorzitter van de Stichting Cultuurhuis Casa Cadanza. Het spiksplinternieuwe cultuurhuis dat in het hart van Berkel Centrum West wordt gerealiseerd opent medio 2025 haar deuren. Met twee filmzalen, een theaterzaal, cursusruimtes, horeca en de bibliotheek is dit een huis waar cultuur in de breedste zin van het woord beleefd wordt.

Keuze Geert ter Steeg

Met Geert ter Steeg, geboren aan de IJssel in 1962, krijgt Stichting Cultuurhuis Casa Cadanza een voorzitter met brede ervaring als bestuurder en met kennis van zeer vergelijkbare culturele opbouwprocessen in de regio, bijvoorbeeld als kwartiermaker voor Podium Islemunda Rotterdam en oprichter van Cinema The Movies in Dordrecht. Zijn bestuurlijke ervaring gaat dwars door alle cultuursectoren heen; van theaterproductie tot kunstgalerie, van ateliercomplex tot dansgezelschap en muziekfestival. Geert typeert zichzelf graag als een mogelijkmaker, zeker als het gaat over hoe mensen meer, vaker of beter in aanraking kunnen komen met kunst en cultuur.

Wethouder Titia Cnossen is blij met de komst van Geert ter Steeg:
“Met Geert krijgt Stichting Cultuurhuis Casa Cadanza een voorzitter die geworteld is in de cultuursector. Ik ben benieuwd hoe de stichting invulling gaat geven aan de opbouw van deze prachtige, culturele aanwinst voor Lansingerland. Ik wens Geert en de stichting veel succes en inspiratie toe om, samen met inwoners en culturele partners, toe te werken naar een succesvol en toekomstbestendig huis van ontmoeting.”

Geert ter Steeg over zijn rol als voorzitter Stichting Cultuurhuis Casa Cadanza:

“Met de komst van Casa Cadanza krijgt Lansingerland er een prachtige plek bij waar haar inwoners nog meer kunst en cultuur kunnen ervaren vlakbij huis. Het plan is uitdagend, voelt degelijk en biedt goede vooruitzichten. Met mijn verworven kennis en ervaring wil ik graag meewerken aan de realisatie hiervan.

Vervolgstap
Met de voorzitter aan boord en de oprichting van de stichting, is het tijd voor vervolgstappen. De komende tijd houdt Geert ter Steeg zich, in zijn rol als voorzitter, bezig met het opzetten van het bestuur en het aannemen van een directeur. Samen gaan zij aan de slag om in samenwerking met lokale maatschappelijke en culturele partners van Cultuurhuis Casa Cadanza een succesvol huis van ontmoeting te maken.

Over Cultuurhuis Casa Cadanza
Casa Cadanza wordt een cultuurhuis waar ontmoeting en verwondering centraal staan. Een plek waar je je thuis voelt en graag komt. En bovenal een huis waar jouw nieuwsgierigheid gewekt wordt.

Scroll naar boven