hekken dicht

Casa Cadanza Hekkendicht

Hekkendicht is een groeiende verzameling gedichten op de bouwhekken rondom het bouwterrein van Casa Cadanza met het doel mensen met poëzie enthousiast te maken over de komst van het Cultuurhuis.
Wethouder Titia Cnossen heeft Hekkendicht op donderdag 9 juni 2022 voor geopend verklaard door het ophangen van het 1e gedicht met als titel ‘Dansende Machines’.
De gedichten worden gemaakt door inwoners en hebben het thema “De kunst van het gebouw”. Het is een initiatief van de gemeentedichter van Lansingerland, Woes Ploum, en het projectteam Casa Cadanza.

Wil jij ook een gedicht maken en indienen voor op de bouwhekken van Berkel Centrum West? Stuur dan je gedicht in naar gemeentedichter@lansingerland.nl.

De makers van de eerste gedichten van Hekkendicht zijn:

DANSENDE MACHINES – Thijmen de Heer
Thijmen de Heer vindt het leuk om met taal te spelen. Zo stelde hij als naam voor het Cultuurhuis “De Cultureluur” te noemen. Voor ‘Hekkendicht’ schreef hij het gedicht “Dansende Machines”, wat meteen, van ‘Hekkendicht’ het eerste gedicht van een kind. Thijmen is 9 jaar.

MUZIEK – Lee Kyung
Gemeentedichter Woes Ploum vertelde zijn Koreaanse buurman Seokhan (momenteel met inburgeringsexamen bezig) over ‘Hekkendicht’. Seokhan zocht hierbij een toepasselijk Koreaans gedicht van de Koreaanse dichteres Lee Kyung en vertaalde deze naar het Engels. Woes vertaalde het vervolgens weer vanuit het Engels naar het Nederlands. De dichteres Lee Kyung gaf later aan zeer vereerd te zijn met de vertaling en dat haar gedicht op ‘Hekkendicht’ wordt getoond!

STUWENDE BEWEGING – Jeroen Den Harder
Jeroen den Harder schrijft sinds 2016 gedichten. Zijn eerste bundel ‘Alles op z’n plek’ kwam uit in 2018 en 25 juni 2022 komt zijn tweede bundel ‘Gedichten in rouw’ uit.
Jeroen organiseert en initieert daarnaast dichtersbijeenkomsten. Hij is (mede-) auteur van de bundels ‘Door De Dood Geraakt’ en ‘Zon, Zee en blote voeten. (2021)

CASA CADANZA – Arie van Driel
Arie van Driel is een journalist en schrijver die eind 2017 bij toeval in het diepe der poëzie dook. Zijn creatieve manier van watertrappelen leverde hem relatief snel een diploma op: de gedichtenbundel OPPA. Zijn poëzie ademt het leven van de dichter. Van dartel tot rauwheid. Ooit een Griekse God, vol adoratie van charismatisch bedreven pret. Nu getekend door het leven.

STRAKS GEOPEND – Woes Ploum
Woes Ploum werd begin 2022 gekozen als gemeentedichter Lansingerland voor de komende 2 jaar. ‘Hekkendicht’ bedacht hij als alternatief voor de gebruikelijke bouwdoeken en om een podium te bieden voor dichtende Lansingerlandgenoten. Woes verzamelt de gedichten en brandt ze vervolgens in het hout van fruitkistjes, die hij bij winkeliers en op de markt in de gemeente ophaalt. Woes maakt zelf veelal (maar niet uitsluitend) zo kort mogelijke gedichten, ook wel puntgedichten genoemd.

Waar is Casa Cadanza Hekkendicht?
De gedichten hangen aan de bouwhekken van Berkel Centrum West aan de kant van het winkelcentrum aan de Westersingel.

Scroll naar boven