Ondertekening ontwikkelovereenkomst Casa Cadanza

Woensdag 20 april 2022 tekenden Ontwikkelcombinatie Berkel Centrum West B.V. (BCW) en de gemeente Lansingerland de ontwikkelovereenkomst voor het Cultuurhuis Casa Cadanza in het centrum van Berkel en Rodenrijs. Namens BCW tekenden Rob Waaijer (Waaijer Projektrealisatie BV) en Erik den Breejen (ABB Bouwgroep BV). Wethouder Cultuur Titia Cnossen tekende namens de gemeente.

Gemeente en BCW hebben de afgelopen twee jaar toegewerkt naar een Programma van Eisen (PvE) met schetsontwerp. In het PvE staan de eisen en behoeften voor het te realiseren Cultuurhuis. Door het ondertekenen van de ontwikkelovereenkomst hebben BCW en gemeente de intentie uitgesproken het Cultuurhuis volgens dit PvE te ontwikkelen.

Later dit jaar volgt de ondertekening van de aannemingsovereenkomst. Daarmee geeft de gemeente aan BCW de officiële opdracht het Cultuurhuis Casa Cadanza samen met een aannemer te realiseren. De daadwerkelijke bouw start begin volgend jaar, met het slaan van de 1e paal. Cultuurhuis Casa Cadanza opent begin 2025 haar deuren.

Nadat de handtekeningen waren geplaatst onder de ontwikkelovereenkomst, legden de ondertekenaars de eerste vloerpuzzelstukken met een 3D afbeelding van Casa Cadanza.

De ondertekenaars symboliseerden de volgende stap richting de realisatie van Casa Cadanza door het leggen van een vloerpuzzel met een 3D afbeelding van Casa Cadanza. V.l.n.r. Rob Waaijer, Titia Cnossen en Erik den Breejen.

 Dit symboliseerde het gezamenlijke doel, het realiseren van het Cultuurhuis in het centrum van Berkel en Rodenrijs. Hierna legden o.a. bibliotheek Oostland, de grootste toekomstige gebruiker, en andere samenwerkingspartners de overige puzzelstukken met als resultaat een mooi nieuw beeld van Casa Cadanza.

Meer informatie: volg Casa Cadanza op Facebook of Instagram.

Scroll naar boven