Naam Cultuurhuis in Berkel en Rodenrijs bekend!

Op donderdag 3 februari maakte wethouder Cultuur Titia Cnossen in het centrum van Berkel en Rodenrijs de naam van het nieuwe cultuurhuis bekend. Dit deed zij door bij de bouwplaats een vlag te hijsen van: Casa Cadanza!

Eind september 2021 kregen alle inwoners via een kaart huis-aan-huis een oproep om namen in te dienen voor het nieuwe cultuurhuis. En dat cultuur leeft in Lansingerland is duidelijk! Er werd massaal gereageerd. Maar liefst 435 namen werden ingediend. De Jury Naamgeving Cultuurhuis, met cultureel betrokken Lansingerlanders van verschillende leeftijden, heeft zich vervolgens gebogen over alle creatieve inzendingen. Het was een uitdagende opgave die met succes is afgerond. Het resultaat mag er zijn!

Casa Cadanza is een samenvoeging van twee inzendingen van inwoners:
Casa verwijst naar het gebouw dat straks de culturele huiskamer van Lansingerland is.
Cadanza is afgeleid van het woord Cadans, beweging. Alles danst en beweegt in het gebouw en ook daarbuiten, ook het water in de naastgelegen haven.
Wethouder Cultuur Titia Cnossen: “Dit nieuwe cultuurhuis in Berkel en Rodenrijs is een aanwinst, naast de al bestaande cultuurhuizen, voor Lansingerland en de regio. Deze mooie en passende naam Casa Cadanza maakt de komst van dit cultuurhuis nog concreter. Het gaat meer leven en we kijken uit naar de bouw. Er staat nog van alles te gebeuren voordat we de volgende mijlpaal met elkaar vieren: het slaan van de eerste paal, eind van dit jaar.”

Wat staat er op korte termijn te gebeuren?
Op 9 februari 2022 valt een tweede kaart bij de inwoners op de deurmat om Casa Cadanza en de website te introduceren, die vanaf vandaag online is (3 februari). Vanaf april is er een 3D-presentatie van het cultuurhuis te bekijken in de bibliotheek in Berkel en Rodenrijs. Ook wordt er een stichting opgericht met een voorzitter die, in samenwerking met de inwoners en culturele partijen, aan een passende invulling van het cultuurhuis gaat werken. En ondertussen gaan alle (voorbereidende) werkzaamheden op de bouwplaats gestaag door. Eind 2024 openen de deuren van Casa Cadanza!

Alle ontwikkelingen rond Casa Cadanza vindt u op deze website. Daar vindt u onder andere de eerste podcast over Casa Cadanza. U kunt zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief.

Scroll naar boven